Bach och Reger från Rheinvokalfestivalen

Här finns inget ljud

I en direktsändning från Sankt Kastor-basilikan i tyska Koblenz sjunger Sydvästtyska radions vokalensemble motetter av Max Reger.

Den Sydvästtyska radions vokalensemble, som bildades 1946, har särskilt profilerat sig inom nutida musik. De vill gärna föra fram sällan hörd musik till sina åhörare, och den 36 röster starka ensemblen engageras ofta vid uruppföranden av samtida, klassisk musik. Listan av premiärer kan göras lång och de har sjungit musik av bland andra Wolfgang Rihm, Karlheinz Stockhausen, Mauricio Kagel men också av kompositörer från den yngre generationen, som Toshio Hosokawa, Hanspeter Kyburz och Manuel Hidalgo. Sedan 2003 är Marcus Creed deras konstnärliga ledare, men de har också arbetat med dirigenter som Ingo Metzmacher, Pierre Boulez, John Eliot Gardiner, Sir Neville Marriner, Karlheinz Stockhausen och Sir Georg Solti. Kvällens konsert dirigeras av Frieder Bernius.

Den franske cellisten Jean-Guihen Queyras föddes i Kanada, och vid sidan av sin karriär som musiker är han idag också professor på musikhögskolan i Freiburg. För Harmonia Mundi har han bland annat spelat in samtliga cellosviter av både Johann Sebastian Bach och Benjamin Britten. Han spelar också gärna nyskriven musik och har uruppfört cellokonserter av Ivan Fedele och Gilbert Amy.


Konsert från Rheinvokalfestivalen
a) Max Reger: Motetter op 110. Sydvästtyska radions vokalensemble, Stuttgart. Dirigent: Frieder Bernius.
b) Johann Sebastian Bach: Solocellosvit nr 6 D-dur. Jean-Guihen Queyras, cello.
Direktsändning från Sankt Kastor-basilikan, Koblenz.

Programledare: Anna Nyhlin

Musik som spelats i avsnittet

 • 20.00
  - Max Reger sp Reger: Intermezzo ess-moll op 45:3
 • 20.04
  Trio Nordica - Trio För Piano, Violin & Violoncell C-Moll
  Album: ***TWO PIANO TRIOS & PIANO QUARTET*** Utgiven: 2009
  Kompositör: Elfrida Andrée
 • 22.03
  Blåsare ur Leipzigs symfoniorkester - Notturno C-dur för 11 blåsare
  Kompositör: Felix Mendelssohn
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".