Doftfritt friluftsliv?

55 min
Bestig Kebnekajse utan att lukta svett. Eller skär upp middagsköttet på en bakteriefri skärbräda. Allt fler produkter silverbehandlas och säljs med argumentet att de är lukt- och bakteriefria. Men bacillskräcken är ett miljöhot mot både människor och mot naturen, enligt kritikerna. Efter flera års minskning ökar återigen hushållens utsläpp av silver. Kemikalieinspektionen utreder just nu ett eventuellt förbud.

Semester i grönsakslandet

Rensa ogräs och plantera sparris i utbyte mot mat och boende. Alltfler drar på sig stövlarna på semestern och betalar för sig genom att jobba. Den ideella organisationen Wwoof förmedlar kontakter till ekologiska gårdar i hela världen.

Från flygande Jakob till surdegshotell

Innehållet i våra matkassar förändras ständigt. Vi påverkas av alltifrån mattrender till hälsotips. På senare år har de fettfria produkterna fått maka på sig till förmån för varor med lågt glykemiskt index och Södermalm i Stockholm har fått ett surdegshotell. Men vilka är det egentligen som styr utvecklingen? Kunderna eller branschen?

Expertsvar

- Jag är sambo sedan ett år tillbaka med en man som äger ett hus och vill inte riskera  att bli utsparkad. Vad skriver vi för papper då? Den och andra lyssnarfrågor besvaras av vår expert inom fastighets- och familjerätt, Margareta Brattström.