Stina och Magnus som slutat ljuga

46 min

"En sökare finner sitt spår...och hamnar fel.Spåret leder käpprätt åt fanders. Tänk om människor med längtan efter kickar, "något annat" och "något mer" slapp gå omvägen genom missbruk, utanförskap eller... vilsenhet av olika slag.Tänk om livet kunde få vara ett tålmodigt smörgåsbord med många valmöjligheter och varianter uppdukade. Att det gick att smaka sig fram tills man fann sin väg utan att skada sig själv eller sina nära och kära längs vägen." Stina Wollter

Han beskriver det som att han levde två liv. Samtidigt. Den ena delen av honom hade ett nära förhållande till idrott och han var simtränare på hög nivå, medan den andra delen av honom trivdes bra i sällskap av alkohol och droger.

Till slut gick det inte längre. Han slog i botten och trodde att han hade några veckor kvar att leva.

Stina har fått besök i studion av Magnus som idag vill leva ett liv utan lögner. Numera får han kickar av ganska enkla saker, som att titta på stjärnhimlen, meditera eller hugga ved.

Hör Stina och Magnus samtal 2 augusti kl 22.05-23.00 om föräldraskap, om att tävla, om skuld och skam, bryta mönster och att inte ljuga längre.

Detta är en återutsändning av ett tidigare program och därför kan du inte ringa in. Maila när du vill till sondagsstina@sverigesradio.se

Söndagarna med Stina Wollter kommer igång med nya direktsända möten den 23 augusti.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista