Ett avsnitt från Jazzradion
Solopiano med Jarrett och orgeltrio med Goldings, Bernstein, Stewart
Sön 09 aug 2015 kl 17:00
Här finns inget ljud
Här finns inget ljud. Det kan bero på att ljudet innehöll t.ex. upphovsrättsskyddad musik och endast låg kvar i 30 dagar.
Lars Westin har hittat en av Keith Jarretts första solokonserter. Sen blir det orgeljazz med trion som nästan aldrig ses, men aldrig tappar kontakten.

Den 8 maj i år fyllde han 70 år, pianisten Keith Jarrett, som länge hört till superstjärnornas lilla skara inom jazzen. Han har också gjort sig känd som uttolkare av konstmusik i klassisk europeisk tradition. 1972 började han ge solokonserter, och en av de första ägde rum på Dramatens stora scen i Stockholm den 19 september 1972 inom ramen för Stockholms Jazzdagar.
Jarrett spelade närmare en timme inför en andäktigt lyssnande, fulltalig publik. I Jazzarkivet kan nu detta återupplevas.

Konserten med Goldings, Bernstein, Stewart hörde du första gången i Jazzradion i maj i år. De här tre musikerna har fullt upp med att odla karriären på varsitt håll, men med ojämna mellanrum sammanstrålar de för att spela ihop. Vilket de gjorde på Jazzklubb Fasching i början på april.

I den dryga halvtimmen som är kvar av programtiden efter livekonserten blir det ryskt/norskt/brittiskt med Olga Konkova trio, svensk/australiskt/danskt med Svelia, svensk/turkiskt med Ikiz, svensk/kanadensiskt med Josef & Erika, och nordiskt med Nordic Circle.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".