Solopiano med Jarrett och orgeltrio med Goldings, Bernstein, Stewart

Här finns inget ljud

Lars Westin har hittat en av Keith Jarretts första solokonserter. Sen blir det orgeljazz med trion som nästan aldrig ses, men aldrig tappar kontakten.

Den 8 maj i år fyllde han 70 år, pianisten Keith Jarrett, som länge hört till superstjärnornas lilla skara inom jazzen. Han har också gjort sig känd som uttolkare av konstmusik i klassisk europeisk tradition. 1972 började han ge solokonserter, och en av de första ägde rum på Dramatens stora scen i Stockholm den 19 september 1972 inom ramen för Stockholms Jazzdagar.
Jarrett spelade närmare en timme inför en andäktigt lyssnande, fulltalig publik. I Jazzarkivet kan nu detta återupplevas.

Konserten med Goldings, Bernstein, Stewart hörde du första gången i Jazzradion i maj i år. De här tre musikerna har fullt upp med att odla karriären på varsitt håll, men med ojämna mellanrum sammanstrålar de för att spela ihop. Vilket de gjorde på Jazzklubb Fasching i början på april.

I den dryga halvtimmen som är kvar av programtiden efter livekonserten blir det ryskt/norskt/brittiskt med Olga Konkova trio, svensk/australiskt/danskt med Svelia, svensk/turkiskt med Ikiz, svensk/kanadensiskt med Josef & Erika, och nordiskt med Nordic Circle.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista