Del 1/4. Meningen med livet: Det är dagarna som går

28 min

Vad är meningen med livet? Det frågar Mia Blomgren människor hon möter under en rundvandring i de egna kvarteren i Kristineberg i Stockholm.

- Meningen med livet, det är dagarna som går, utropar den stressade hemsjukvårdaren på Kristinebergs äldreboende, innan hon hastar i väg till nästa vårdtagare.

Några trappor upp bor Britta som menar att meningen är att leva i nuet och att försona sig med människor som gjort en illa medan den före detta rörmokaren utanför Coop aldrig ens snuddat vid tanken på varför vi är här. Det hade inte Ulrika heller gjort innan hon blev svårt sjuk mitt i livet.

Gabriel och de andra barnen på Kristinebergsskolan vill att livet ska vara kul, helst hela tiden, även om de börjar ana att så kanske inte är fallet. Detta är något som 92-åriga Inga till fullo accepterar nu när hon orädd väntar på att döden ska knacka på hennes dörr.

Det här är några av all de människor mellan 9 och 90 år som ni får möta i Mia Blomgrens nya sommarserie Meningen med livet?

I det första av fyra program får ni också träffa 21-årige Filip som en dag insåg att han helt hade förlorat meningen med livet. Det har också Mias 70-åriga  granne som hon stöter på utanför tvättstugan.

mia.blomgren@sr.se

Här kan du läsa lyssnarreaktioner på serien

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista