Eric Saade, David Urwitz och Icona Pop är utmanare på Svensktoppen

1:41 min

Eric Saade, David Urwitz och Icona Pop är gänget som slåss om en plats på Svensktoppen.

Eric Saade - Eric befinner sig i både Paris och Miami men det enda som betyder nåt är att han har en tjej hemma i Sverige. Detta i första utmanaren "Girl From Sweden" där han i musikvideon åker runt på både cykel och vattenskoter och dansar dessutom med tjejer i folkdräkt. Han gjorde den här låten för att ingen har gjort nån låt för att hylla svenska tjejer.

David Urwitz - Han firade sina tio år som albumartist genom att släppa en samlingsplatta men några nyinspelade låtar också och utmanaren "Så Kommer Kärleken Hem" är en av dom. Han har dessutom spelat in en musikvideo till låten "David, Vad Är Det Du Vill Höra?" och där medverkar 40 personer som alla har förnamnet David.

Icona Pop - Stockholmstjejerna Aino Jawo och Caroline Hjelt utgör den här duon där de gästas av Erik Hassle på tredje utmanaren som heter "Emergency" där en saxofon har en viktig funktion. För två år sen sålde de över två miljoner ex i USA av deras kändaste låt "I Love It" och de har dessutom ett stort fan i form av president Barack Obama.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista