Att semestra med skral kassa

66 min

Hur gjorde du för att hämta kraft när solen inte levererade? I kväll kan du prata med Elin Ek om hur du firat semester när plånboken inte tillåter utsvävningar. Ring 099-110 90 i kväll eller mejla karlavagnen@sverigesradio.se! Du kan också kommentera här på hemsidan eller på vår Facebooksida.

Sistaminutenresorna gick plötsligt åt som smör i solen, folk som insåg att den svenska sommaren 2015 antagligen skulle bli kall och regnig till första arbetsdagen bokade snabbt in sig på resor till sol och värme. Och de sociala medierna svämmar över med strandbilder från exklusiva semesterorter. Men långt ifrån alla av oss har råd att delta. Rädda barnen har nyligen kommit med sin rapport som visar att de ekonomiska klyftorna mellan barn i Sverige är slående stora.

Och nu börjar åter vardagen för barnfamiljer. Tillbaka till skolor och arbetsplatser där man ska redovisa för allt kul man gjort under sommaren, allt man upplevt, resor, sommarstugor och grillkvällar och otaliga glasstrutar. Men om man knappt haft råd med en glass för 21 kronor, vad säger man då?

Vad har du gjort på sommarlovet lille vän? En till synes oskyldig fråga som gett många barn en klump i magen. Hur har det varit för dig? Ikväll i Karlavagnen vill vi prata om dina erfarenheter av att ”fira semester” med en liten kassa, vilka påfrestningar för det med sig och hur tacklar du dessa? Kanske ligger du inne med oslagbara tips på hur man hämtar kraft och glädje även när semesterkassan är obefintlig och när man inte har råd med aktiviteter som ”alla andra”.

Hör av dig, dela med dig av dina erfarenheter. Elin Ek är med dig direkt efter sporten 21.40.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".