"Köp medges ej"

55 min

I över 3 år missade Viasat att ta betalt för familjen Sjögrens TV-tittande. Något som familjen aldrig märkte eftersom betalningen skulle gå via autogiro. Men för ett par veckor sedan blev Siv plötsligt nekad att handla med sitt kontokort i affären. Det visade sig att Viasat hade dragit hela kostnaden retroaktivt och kontot var tömt. Har företag rätt att göra så?

Idékyrkogården Sverige 

- Det kryllar av goda idéer, men den svenska självgodheten gör att alldeles för få av dem förverkligas. Medan vi slår oss för bröstet och tror att vi är bäst omsätter utvecklingsländerna sina projekt i praktiken. Kaj Mickos, professor i innovationsteknik om nyskaparklimatet i Sverige.   

Från Dallas till Wall Street

Giriga människor som ljuger, mördar och bedrar sina närmaste i jakten på en allt större förmögenhet. I filmens värld används pengar ofta som ett sätt att öka spänningen. Men vilka lyckas bäst? Filmrecensenten Göran Everdahl tipsar om filmerna den ekonomiintresserade inte får missa.

Expertsvar

- Min son är 35 år och har en osäker och knapp inkomst som illustratör. Hur mycket bör han pensionsspara varje månad? Den och andra lyssnarfrågor besvaras av vår pensionsexpert Mikael Nyman.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".