Föreställningar om Norden

24 min

Veckans program handlar om vad begreppet Norden står för idag, och om hur vissa kontorstyper leder till fler arbetsplatskonflikter.

Nu när sommarsemestrarna går mot sitt slut så är det många som kommer hem från resor runtom i Norden. De nordiska länderna ligger parkerade i toppen bland semesterdestinationer, tillsammans med mer solsäkra destinationer som länderna runt Medelhavet. Men vad står begreppet Norden för idag? Hur lika och hur olika är vi? Finns det rent av något speciellt, unikt hos oss nordbor som man skulle kunna bygga något mer av - en nordisk förbundsstat, till exempel? Frilansreportern Ylva Carlqvist Warnborg gav sig ut för att söka svaren runt om i de nordiska länderna.
Dessutom handlar det om hur vissa kontorstyper leder till fler konflikter. Forskaren och arkitekten Christina Bodin Danielsson berättar att de stora traditionella kontorslandskapen förvånande nog leder till färre arbetsplatskonflikter än mindre kontorstyper och flexkontor, och att kvinnor påverkas mer än män av hur kontoren utformas.
Programledare är Urban Björstadius.

Musik som spelats i avsnittet

  • 13.35
    Marillion - If My Heart Were A Ball It Would Roll Uphill
    Album: Anoraknophobia
    Kompositör: Marillion
    Bolag: LIBERTY
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".