Säkraste sättet att skriva testamente, värdet av en maskot och Demirtas i Sverige

41 min

Thomas Nordegren har läst historien om hur skådespelaren och affärsmannen Paul Newman kan ha blivit blåst på sitt testamente. Hans företags förmögenhet skulle tillfallit hans döttrar men strax innan han dog tillföll den istället hans assistent. Det här har fått Thomas att fundera på hur man undviker att bli lurad på dödsbädden. Vi pratar med Viola Boström, lektor i juridik vid Umeå Universitet.

Det verkar vara populärt med maskotar. I New York vill borgmästaren Bill De Blasio reglera förekomsten av alla människor som är utklädda till djur och seriefigurer vid Times Square. Och på Lunds Universitet har marknadsavdelningen skapat en ny maskot, lejonet Lunde, som ska användas vid rekrytering av studenter.

Eva Ossiansson, varumärkesexpert vid Handelshögskolan i Göteborg berättar vad en maskot kan tillföra.

Den turkiske partiledaren Selahattin Demirtas är på blixtvisit i Sverige. Han leder det pro-kurdiska partiet HDP som i våras för första gången kom in i det turkiska parlamentet. Idag träffar han Margot Wallström i Stockholm och Nordegren och Epsteins producent Ülkü Holago var på presskonferensen på Rosenbad.

Programledare: Thomas Nordegren

Producent: Kicki Möller

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista