Fort Europa

89 min

I Karlavagnen onsdag ska vi prata gränser, humanitära katastrofer och flykt. Du är välkommen att prata med Johanna Linder som sänder från Jönköping. Ring 099-110 90 i kväll eller mejla karlavagnen@sverigesradio.se! Du kan också kommentera här på hemsidan eller på vår Facebooksida.

Tänk dig att du har flytt över Medelhavet och överlevt. Istället för trygghet och frihet så möts du av stängsel, taggtråd och gränspoliser som skjuter gummikulor när du försöker korsa gränsen. Så ser det ut i Europa just nu samtidigt som en av dom värsta humanitära katastroferna i modern tid pågår. 14 miljoner människor har tvingats lämna sina hem i krigets Syrien.

Borde vi riva murarna till Europa och låta människor komma in? Eller tycker du att Sverige redan tar ett tillräckligt stort ansvar? Ska tryggheten, friheten och välståndet främst gälla oss som är födda här?

I Karlavagnen ikväll om Fort Europa. Ring Johanna Linder och berätta hur du fyllde resväskan med kläder till flyktingar när du åkte på semester. Eller hur du engagerar dig i det lokala flyktingboendet. Eller om hur ser du på flyktingkatastrofen. Ring 099-110 00 eller maila karlavagnen@sverigesradio.se. Slussen öppnar 21.00.

Kommentarer här på hemsidan ska vara kopplade till artikeln. Inlägg som inte håller sig till ämnet riskerar att tas bort. Allmänna synpunkter eller frågor hänvisar vi till Lyssnarservice. Kommentarerna bör utmärkas av respekt för andra och hålla en god ton.
Läs också Sveriges Radios regler gällande kommentering.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista