Emil Berg och Timoteij är utmanare och ny chans för Danny Saucedo

2:14 min

På veckans utmanare sjunger Emil Berg om nätdejting, Timoteij sjunger på engelska och Danny Saucedo får en ny chans ihop med Malcolm B att ta sig in på listan.

Emil Berg - Han är 23 år och kommer från Linköping och har samarbetat med producenten Markus Videsäter som också producerat hitsen med Norlie & KKV. Med "Du Swipa Höger" vill Emil belysa hur nätdejting gått från att ha varit något man gör i smyg till att ha blivit helt normaliserat även om många fortfarande målar upp en falsk bild av sig själv.

Timoteij - Vi är vana vid att höra tjejerna sjunga på svenska men nu har dom precis som Daniel Adams-Ray bytt från svenska till engelska i "Milky Way". De har börjat skriva mer musik själva men har ändå behållt sin folkliga ton. I mitten av september belönas de med Stikkanpriset och då kommer de att sjunga den här låten vid prisutdelningen i Hova.

Danny Saucedo feat. Malcolm B - Eftersom "Det Brinner I Bröstet" har avancerat till P4:s A-lista får låten en ny chans att ta sig in på listan. Danny har velat skriva på svenska i många år och men det var först nu som det blev av. Han är också aktuell med "Dör För Dig" men lyssnarna gillar fortfarande den här och nu återstår om Svensktoppsjuryn är mer redo för låten vid andra försöket.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".