Klä dig för ditt jobb, Wests presidentkandidatur och judeexkluderingen i antirasismsatsning

41 min

Hur klär man sig rätt för jobbet? Har redaktionen på Nordegren & Epstein lyckats? I dag ger stilexperten Christian Quaglia sin dom. 

Vi är också nyfikna på vad Nöjesguiden vill uppnå med sin antirasismsatsning och varför inga judar är med? Och så kommer två experter och analyserar Kanye Wests kommande presidentkandidatur.

Den senaste veckan har tidningen Nöjesguden uppmärksammat rasismen i samhället genom temanumret #hatet. Ett antal skribenter vittnar om sina erfarenheter av rasism. Satsningen har fått stort genomslag i sociala medier. Den har hyllats men också kritiserats för att inte ta upp antisemitismen i samhället. Chefredaktören Jenny Nordlander gästar programmet.

Som du är klädd blir du hädd.  Christian Quaglia driver vintagebutiken Herr Judit och har skrivit en bok om stil för män. Han vill att folk blir medvetna om klädernas betydelse och slå ett slag för en mer medveten stil på jobbet. Hur väl klarar sig Louise och Thomas när det gäller att klä sig rätt för sin uppgift?

Artisten Kayne West ska ställa upp i amerikanska presidentvalet 2020. Det sa han på MTV-galan i natt. Hur mycket allvar ligger bakom detta och vad i hans artistskap har politisk bäring? Kulturjournalisten Amie Bramme Sey och statsvetaren Elisabeth Wallentin ger svar.

Programledare: Louise Epstein
Bisittare: Thomas Nordegren
Producent: Anders Backlund

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".