Barnhemsbarn, landockupationer, stängda gruvor och kåkstäder

29 min

Följ med till Kambodja där barnhemsbarn används för att locka turister - Namibia hotas av landockupationer om landets jordlösa inte snabbt får lite mark - hör sen om en epok som går i graven, den brittiska kolgruveindustrin stänger sina sista gruvor - och följ med till Frankrikes äldsta kåkstad, som nu ska rivas. Radiokorrespondenterna med några av sommarens höjdpunkter, söndag 12.55

Gunilla Österlund begav sig till Kambodja där hon inkognito besökte ett av dom barnhem som misstänks utnyttja barn till att dansa och uppträda, för att locka turister.

Markus Alfredsson reste till Namibia där den vita minoriteten fortfarande äger stora delar av all mark. Där har en nya rörelse växt fram som hotar med landockupationer för att tvinga fram en jordreform som skulle ge fattiga Namibier mark.

Martin Jönsson besökte en kolgruva i Hatfield i södra Yorkshire samma dag gruvan stängde. Det var den näst sista brittiska kolgruvan som slogs igen, den allra sista stängs vid årskskiftet och då går en hel epok i graven.

Margareta Svensson skildrade Frankrikes äldsta kåkstad, La Courneuve utanför Paris, som nu ska rivas och därmed lämnar 300 romer och personer med rötter i Östeuropa att bo på gatan.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".