Hjälp - jag har en tonåring!

95 min

Pang, där gick dörren igen bakom din tonåring. Vad hände, hur gör jag, hur gör ni och var är instruktionsboken? Och du som är tonåring, hur är din relation med föräldrarna?

Nyss hade du ett resonabelt och gosigt barn som i ett slag blev en tonåring som är trött på det mesta, försover sig, hoppar över såväl träningen som disken och dissekerar allt du säger och tycker det mesta är fel.

Du kommer hem några timmar tidigare från ditt jobb och där står din tonåring och steker bacon fast hens mattelektion pågår som bäst. Och du sitter i soffan när natten håller på att övergå i morgon med telefonen i handen beredd att ringa polisen när du äntligen hör det efterlängtade klicket i låset.

Din roll som förälder har förändras radikalt. Från att vara den vuxna uppfostrande personen i barnets liv behöver tonåringen nu mer en coach och sparringpartner, men det är inte alltid lätt att nå in bakom den stängda dörren.

Så du som är mitt i det här eller kommit ur det, ring Leif Hedegärd099-110 90 och berätta hur ni har det. Och du som är tonåring, dig vill vi ju absolut ha med i programmet i kväll.

Du kan redan nu skicka ett mejl till karlavagnen@sverigesradio.se eller skriva på vår facebooksida.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista