Get Real - om ljudkonstnären Kirsti Øibakken Pedersen

39 min
Kirsti Øibakken Pedersen är electronica- och experimentmusiker i Malmö. En dokumentär om att hitta sig själv genom att ge plats för kreativiteten, även om det innebär en ekonomiskt osäker tillvaro.

Kirsti Øibakken Pedersen är masterutbildad musikterapeut, men efter några år i yrket bestämde hon sig för att satsa på sitt eget musikskapande – det fick bära eller brista.

- Om jag inte vet om jag har till hyran nästa månad, kan det kännas ganska dumdristigt att sätta sig och komponera en ny låt, säger ljudkonstnären, artisten och kompositören Kirsti Øibakken Pedersen i denna dokumentär av Gunilla Kracht.

Uppväxt på danska ön Lolland och masterutbildad till musikterapeut vid Aalborg Universitet bor Kirsti Øibakken Pedersen nu i Malmö, dit hon kom på grund av kärleken.
Ända sedan Kirsti var barn har musiken haft en central plats i hennes tillvaro. Men hon har inte vågat lita på att hon skulle kunna klara sig ekonomiskt som musiker. Förrän nu.

Nu har Kirsti många olika projekt på gång, hon har gjort teatermusik och startat Malmös elektroniska musikkollektiv Elektra. Hon gör elektroakustisk musik som soloartist under namnet Kirsti Meiers (tidigare Mother), och skapar tillsammans med konstnären och poeten Jenny K Lundgren gränsöverskridande föreställningar i duon 2mothers in a carwash. Även om hon slipper söndagsångesten sedan hon slutat sitt fasta arbete, innebär den ekonomiskt osäkra tillvaron som frilansmusiker i en smal genre också en hel del oro och osäkerhet.

Gunilla Kracht har följt Kirsti Øibakken Pedersen under några månader och fångat skapandeprocesser, existentiella grubblerier och vardagsglädje. I P2-dokumentären berättar Kirsti om sin kärlek till ljuden och om hur hon kommit närmare sig själv genom att ge plats för kreativiteten i livet.

En P2 Dokumentär av Gunilla Kracht

Musik som spelats i avsnittet

 • 14.00
  Kirsti Øibakken Pedersen - Here comes madness
  Kompositör: Øibakken Pedersen, Kirsti
 • 14.11
  Øibakken Pedersen, Kirsti - Supermum
  Kirsti Øibakken Pedersen
  Textförfattare: Øibakken Pedersen, Kirsti
 • 14.26
  Kirsti Øibakken Pedersen - Alt er fake
  Kompositör: Øibakken Pedersen, Kirsti
 • 14.35
  Øibakken Pedersen, Kirsti - Scumbag
  Kirsti Øibakken Pedersen
  Textförfattare: Øibakken Pedersen, Kirsti
 • 14.45
  Øibakken Pedersen, Kirsti - Sprickan
  2mothers In A Carwash
  Textförfattare: Lundgren, Jenny K
 • 14.56
  Øibakken Pedersen, Kirsti - Get real
  Kirsti Øibakken Pedersen
  Textförfattare: Øibakken Pedersen, Kirsti