Jojje Wadenius om jetsetlivet som skavde och om kärleken som räddade

35 min

Mannen bakom "Kalles klätterträd" var på 80-talet en av världens mest eftertraktade gitarrister och har levt ett riktigt jetsetliv. Men livet i USA skavde.

Mitt lilla barn och Kalles klätterträd - Jojje Wadenius uppträder fortfarande ibland med låtarna från en av Sveriges populäraste barnskivor genom tiderna, "Godá goda´". Men oftast  spelar han för vuxna och han har haft en internationell musikkarriär som slår de flestas. 

I USA spelade Jojje Wadenius med artister som James Brown, Diana Ross och Steely Dan och åkte på turné med Simon & Garfunkel. För pengarna som rullade in köpte han ett stort hus med pool och hade grillfester. Men han var varken lycklig eller tillfreds. 

I Svenska ikoner berättar Georg "Jojje" Wadenius om hur musiken blev en fristad för honom som alltid haft en dålig självkänsla, om hur det var att spela med några av världens största och om hur viktigt mötet med den stora kärleken blev i arbetet med att bryta onda cirklar. Nyss fyllde han 70 år och han tycker fortfarande att spela är "det roligaste man kan göra med kläderna på." 

Programmet är gjort av Micha Arlt genom produktionsbolaget Munck.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista