Sovsäckar, mat och tolkar – vad behövs i flyktinghjälpen?

97 min

Engagemanget för de som är på flykt är stort i Sverige just nu. Hur kan vi hjälpa till på bästa sätt? Hur ser behovet ut bland flyktingar där du är? Är det kläder, skor, eller läxhjälp som saknas? Ring 099-110 90 i kväll och prata med Johanna Linder i Jönköping eller mejla karlavagnen@sverigesradio.se! Du kan också kommentera här på hemsidan eller på vår Facebooksida.

Kommuner söker febrilt efter gode män till ensamkommande flyktingbarn, på Malmö central dit många flyktingar har anlänt behövs tolkhjälp, på HVB-boenden behövs varma kläder eftersom det snart är vinter. Samtidigt har Migrationsverket gått ut och meddelat att de inte kan ta emot kläder och mat utan hänvisar till hjälporganisationer.

I kväll i Karlavagnen pratar vi om behoven. Ring till Johanna Linder i kväll på 099-110 90 (telefonslussen öppnar 21.00) eller mejla till karlavagnen@sverigesradio.se!

Mejla redan i förväg och skicka med ditt telefonnummer om du vill vara med i kvällens program!

Vill du skänka pengar kan du vända dig till Radiohjälpen. Du kan sätta in pengar på postgiro 90 1950-6 eller bankgiro 901-9506, märk inbetalningen FLYKT. Du kan även hjälpa till genom att swisha till 9019506 med meddelandet FLYKT,SMS:a FLYKT till 72 999 eller ringa 0900-25 100 för att ge 100 kronor.

Kommentarer här på hemsidan ska vara kopplade till artikeln. Inlägg som inte håller sig till ämnet riskerar att tas bort. Allmänna synpunkter eller frågor hänvisar vi till Lyssnarservice. Kommentarerna bör utmärkas av respekt för andra och hålla en god ton.
Läs också Sveriges Radios regler gällande kommentering.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista