Hur är städflowet hemma hos er?

88 min

Städfrågan kan verkligen vara en laddad fråga i hemmet. Lägg till några småbarn till ekvationen så ökar trycket ännu mer. I kväll pratar vi städning. Hur ni löst frågan, och har ni inte gjort det, hur går era diskussioner? Ring Leif Hedegärd i Göteborg och berätta. Ring 099-110 90 i kväll eller mejla karlavagnen@sverigesradio.se! Du kan också kommentera här på hemsidan eller på vår Facebooksida.

Städar ni tillsammans till tonerna av er favoritmusik och är sådana städkompisar att ni tipsar varandra om olika rengöringsmedel eller städar ni varannan vecka eller har ni kanske ett städschema på kylskåpet som är så detaljerat att det känns som ni börjat skolan igen?

Hur går det till exempel om pedanten och bohemen flyttar ihop? Kan man få bohemen som trivs i sin kreativa röra och som dessutom tycker dammlammen är ganska söta, att kamma mattfransarna? Detta medan pedanten under sitt toalettbesök passar på att putsa lite på kaklet och ställa i ordning det som går så långt armarna räcker eller tar en promenad i bostaden under tandborstningen och passar på att puffa upp kuddarna i soffan, fångar upp en odiskad kopp och en bortkommen strumpa.

Så sist men inte minst, hur stor plats får städfrågan ta i ett förhållande och hur bär man sig åt för att få en samsyn på hur mycket det skall städas?

Ring till Leif Hedegärd  i kväll på 099-110 90 (telefonslussen öppnar 21.00) eller mejla till karlavagnen@sverigesradio.se! Mejla redan i förväg och skicka med ditt telefonnummer om du vill vara med i kvällens program!

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista