Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.
Ett avsnitt från Meny
30 min
Dags att ställa krav på hantverksölen
Tor 10 sep 2015 kl 10:03
– En del öl smakar som brända tennisbollar, säger ölbloggaren Ludvig Mossberg. Vissa mikrobryggerier följer en trend istället för att följa kunskap och precision. Nu är det dags att höja ribban!

Det poppar upp nya mikrobryggerier överallt i landet. Lokala hantverksöl syns på Systembolaget, i restauranger och livsmedelsbutiker, för det kommer också folköl och lättöl.
Men nu hörs också kritik. T ex på ölbloggen Mankerbeer. Ludvig Mossberg och Fredrik Bergqvist tycker att det är dags att ställa högre krav på råvaror och hantverkskunnande.
Meny besöker det lilla mikrobryggeriet Electric Nurse som drivs av Ida Engström och Peter Robertsson. Och tittar in i det större mikrobryggeriet Dugges brygglokal.
Och så får vi träffa Gunilla Hellsten Boman som bor söder om Mariestad och odlar humle kommersiellt och säljer till små bryggerier. Kommer framtidens mikroöl att bryggas på svensk humle?

Programmet tillhör kategorin: Livsstil
Alla avsnitt från programmet Meny
Hemligheten bakom mamma Tengbys köttbullesås Tor 24 maj kl 10:03(30 min)

Sås. Synonym för Sverige. Hur blev det så? Om såsernas ursprung och ställning.

Sås. Synonym för Sverige. Hur blev det så? Om såsernas ursprung och ställning.

Allt som är kebab i Istanbul — och snabbmatens... Tor 17 maj kl 10:03(30 min)

En kebabvandring i Istanbul. Och den svenska kebaben, från 1700-talet till snabbmat och flytten in på krogar.

En kebabvandring i Istanbul. Och den svenska kebaben, från 1700-talet till snabbmat och flytten in på krogar.

Det fantastiska kranvattnet! Tor 10 maj kl 10:03(30 min)

Vi provsmakar och jämför. Och ölbryggaren förklarar varför mörkt öl kommer från London.

Vi provsmakar och jämför. Och ölbryggaren förklarar varför mörkt öl kommer från London.

Svenske kocken: Japan är nördarnas paradis! Tor 03 maj kl 10:03(30 min)

Malin Eriksson, kock på Sveriges ambassad, tar oss med till det innersta på världens största fiskmarknad, Tsukijimarknaden i Tokyo — dit inga turister får gå.

Malin Eriksson, kock på Sveriges ambassad, tar oss med till det innersta på världens största fiskmarknad, Tsukijimarknaden i Tokyo — dit inga turister får gå.

Meny med Tomas Tengby Mån 30 apr kl 00:02(33 min)

Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".