Louises pjäs, vallfärd och Super Mario 30

41 min
Radioteaterns Magnus Berg regisserar Thomas och Louise i direktsändning. Vi pratar också om vallfärden till Mecka och om världens mest berömde rörmokare, Super Mario.

I förra veckan spelade Thomas och Louise lite teater i direktsändning. Det var roligt men svårt och idag får vi besök av Radioteaterns Magnus Berg som har synpunkter på tekniken och framförandet. 

Vilken roll har egentligen vallfärden, eller hajj som det heter på arabiska, i Islam och hur ser förutsättningarna ut för sunni respektive shiamuslimer att besöka de heliga platserna? Thomas och Louise möter Sveriges Radios medarbetare Kamrul Islam som just nu förbereder sig för vallfärden. Haider Ibrahim, ordförande för Islamiska shiasamfundet i Sverige, medverkar också.

Vem är egentligen Super Mario? I helgen fyllde den animerade rörmokaren 30 och Tobias Bjarneby, chefredaktör för speltidningen Level, menar att Mario egentligen inte har en särskilt stark personlighet. Däremot tycker rörmokaren Markus Eriksson att Mario är en bra förebild för hans yrkeskår.

Programledare: Louise Epstein
Bisittare: Thomas Nordegren
Producent: Ülkü Holago