Magiska XOV - Live på Storsjöyran

Här finns inget ljud
Hör när Sveriges nästa superstjärna XOV levererar magi live på scen

Albumaktuella XOV - eller Damian Ardestani som han egentligen heter - blev namnet på mångas läppar förra hösten när det meddelades att han handplockats av Lorde för att medverka på soundtracket till senaste megafilmen i Hunger Games-serien.

När han själv beskriver sin musik säger han: "Mörk, blodig, självbiografisk pop med hiphop- och 80-talsinfluenser". Till det kan vi tillägga att han har en fantastisk röst och en känsla för melodier som är svår att hitta motstycke till.
Det mörka i texterna och det vackra i musiken blir till en ny härlig mix.

Snart är det äntligen dax för mer musik från XOV: 11 sepember släpps nya singeln DTTM (Dont Talk To Me) worldwide, och 30 oktober släpps debutalbumet WILD


XOV har gjort några utvalda livespelningar under året; Umeå Open, Way Out West, och Storsjöyran i Östersund där vi var och spelade in.

Vid Stora Dans-scenen var det fortfarande ljust och varmt när XOV gick upp, tidigt på lördagskvällen. En större del av den yngre publiken på Storsjöyran trängde in sig framför scenen på den avspärrade strandgatan, tätt inpå järnvägsrälsen med långa timmertåg mullrande förbi i kulissen.
Ljust och varmt - och mörkt - precis som XOV:s musik

Damian Ardestani - sång
Kalle Perlskog - Trummor
Akira Nossborn - Keyboards, pads


Låtlista:

Animal
Paradise
Blood Honey
Boys don´t cry
Lucifer