Barnbarnen - på gott och på ont

25 min
För många pensionärer är barnbarnen en enorm källa till glädje. Du får och ger kärlek, du kanske hämtar på förskolan, du leker och läser och blir en viktig person. Men barnbarn är också en källa till konflikt.

Trycket kan vara stort från föräldrarna på att ”de gamla” ska ställa upp och då blir barnpassningen mer en stress än en glädje.

Den andra sidan av myntet är alla de pensionärer som förvägras möjlighet att träffa sina barnbarn. Det kan bero på skilsmässor eller andra konflikter men blir en sorg och smärta som är svår att hantera. Och värst är det kanske för barnen som inte får se t ex sin farmor eller farfar?

I Pyramiden diskuterar vi båda ytterligheterna. Hör bl a Dagmar Hubert, ordförande i FMF, föreningen Saknade barnbarn, f d Forum för mor- och farföräldrar och familjeterapeuten Lennart Björklund.

Programledare är Agneta Nordin och vid hennes sida Karen Söderberg, pensionerad journalist med erfarenhet som både skribent och chef på bl a Dagens Nyheter, SVTs Aktuellt och Sydsvenskan.