Snälla spöken, motioner och när eget rum är ett måste

41 min
Vi tar åter upp de öppna kontorslandskapen och borrar i varför eget rum är en nödvändighet för vissa, pratar om nya SR-podden Motioner med Moa och undrar vad det spelar för roll att svenska folket inte är särskilt rädda för spöken längre.

Ni är många som har hört av er efter gårdagens inslag om öppna landskap och tyckt att Louise och Thomas var för positiva till fenomenet. I dag följer vi upp! Clara Witthoff, ordförande i Autism- och Asbergerföreningen i Jämtland/Härjedalen, berättar varför avskildhet ofta är en nödvändighet för personer med neuropsykiatriska funktionsvariationer.

Vi får också besök av folklivsforskaren Ebbe Schön som menar att spöken och gengångare har blivit harmlösa och lite smågulliga. Louise vill gärna veta vad det här beror på och om det spelar någon roll? Spöken finns ju inte?

Dessutom diskuterar vi vad nya SR-podden Motioner med Moa, där programledaren och komikern Moa Lundqvist rotat fram olika förslag från våra folkvalda, får för konsekvenser i samhället. Politikerförakt eller en djupare förståelse för vår demokrati? Patrik Öhberg, forskare i statsvetenskap, är också med i diskussionen.

Du som lyssnar kommer även att få reda på detta: vad Louise och Thomas tycker om Sveriges Radios massiva närvaro på Bokmässan i Göteborg. 

Programledare: Louise Epstein
Bisittare: Thomas Nordegren 
Producent: Anders Backlund