Om bokens alla universum

87 min

I dag slår dörrarna upp till årets bokmässa och Karlavagnen hänger på och låter boken stå i centrum denna kväll. Vad läser du och vad ger det dig? Ring och dela med dig av dina läsupplevelser! Ring Leif Hedegärd i Göteborg på 099-110 90 i kväll eller mejla karlavagnen@sverigesradio.se! Du kan också kommentera här på hemsidan eller på vår Facebooksida.

Det finns många olika typer av läsare, hen som endast läser i solstolen under semestern, den som alltid har en pocket i väskan så att bussresan till jobbet aldrig blir enformig, eller de som måste ha en bok på nattduksbordet. Vilken tillhör du?

Sedan urminnes tider har diskussionen pågått mellan de vassnästa vad som är god och dålig litteratur. Spelar det verkligen någon roll om man läser Shakespeare eller Camilla Läckberg så länge man själv får ut något av läsandet, hur ser du på det här?

I kväll vill vi att du ringer och berättar vad om varför du läser oavsett om det är för att fly in fantasins värld och lämna vardagen för en stund, eller kanske för att lära dig något.

Och har du haft en sådan där magisk upplevelse av en bok som gjort avtryck och förändrat dig eller ditt liv på något sätt, så vill vi förstås höra dig berätta det!

Ring till Leif Hedegärd  i kväll på 099-110 90 (telefonslussen öppnar 21.00) eller mejla till karlavagnen@sverigesradio.se! Mejla redan i förväg och skicka med ditt telefonnummer om du vill vara med i kvällens program! Du kan även kommentera här nedan, och på vår Facebooksida och på Twitter med #karlavagnen. Vi finns även på Instagram.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista