Digital trålning, Fikret Cesmeli och rapport från Riksbanken

41 min
Får Sveriges Radios vd läsa Thomas Nordegrens e-post? Hur luktar den nya 200-kronorssedeln? Svar på detta + besök av svenskturkiske musikern Fikret Çeşmeli = dagens Nordegren & Epstein i P1.

Efter avslöjandena om att Sverigedemokraternas partiledning spionerat digitalt på förtroendevalda och anställda undrar Thomas Nordegren hur vanligt det där är. Måste man exempelvis alltid räkna med att chefer trålar i våra datorer och läser vår e-post? Informationssäkerhetskonsulten Mark Sjöstrand hjälper oss att få rätsida på detta.

Louise Epstein har cyklat i väg till Riksbanken för att växla till sig de nya sedlarna som kommer i dag. Hur känns de och hur luktar de? Är färgerna för grälla?

Svenskturkiske musikern Fikret Çeşmeli kommer till studion för att berätta om sin nya bok där ett tema är fadersuppror, och om sitt band "Svenskarna".

Och apropå alla apokalyptiska spådomarna om att världsekonomin ska braka samman idag 1 oktober 2015: New York-börsen öppnar under vår sändningstid och Ekonomiekots reporter Claes Aronsson sitter med oss under hela programmet för att uppdatera oss om hur det går.

Programledare: Thomas Nordegren
Bisittare: Louise Epstein
Producent: Ülkü Holago


Musik som spelats i avsnittet

  • 15.08
    Fikret Cesmeli - Improvisation
    Kompositör: Improvisation Fikret Cesmeli
  • 15.43
    Fikret Cesmeli - Till en födelsedag
    Kompositör: Fikret Cesmeli