Doktorshets, Joe Hill och nämndemannadrömmen lever

41 min
Vad är grejen med tyska politiker och plagierade doktorsavhandlingar? Det försöker vi reda ut i dagens program. Vi får också lära oss mer om svenskamerikanske fackföreningsmannen Joe Hill, och så väntar vi spänt på om chefen kommer att punktera Thomas och Louises nämndemannadröm en gång för alla.

Ännu en tysk minister har blivit anklagad för att ha fuskat med sin doktorsavhandling. Tidigare har tre tyska ministrar fått avgå p.g.a fusk. Försvarsministern Ursula von der Leyen är inte fälld än, men varför är begäret efter en doktorsexamen så starkt bland tyska politiker, undrar Louise. Sonja Leister, svensk-tysk journalist och pressekreterare på Läkare utan gränser, och Daniela Marquardt, Sveriges Radios korrespondent i Berlin medverkar.

Vi får också besök av Göran Greider som skrivit en bok om svenskamerikanske fackföreningsmannen och textförfattaren Joe Hill. Louise tycker att Joe Hills sånger fortfarande är pigga fast de skrevs för 100 år sedan. Men varför är stora delar av hans liv höljt i dunkel? 

Och så har dagen kommit när våra programledares gemensamma nämndemannadröm ställs på sin spets. Missa inte när Thomas och Louise får besked i direktsändning: Kommer de någonsin att få skipa rättvisa? Eller ska de sluta drömma?