Bryr sig kärleken om ålder?

88 min

När Amor slänger iväg sina pilar så tittar han inte först i passen i sin visshet om att kärleken inte har några åldersgränser, men hur är det med det här egentligen, stämmer det med dina erfarenheter? Ring 099-110 90 i kväll eller mejla karlavagnen@sverigesradio.se! Du kan också kommentera här på hemsidan eller på vår Facebooksida.

I en heterosexuell relation är mannen i genomsnitt två år och fem månader äldre än kvinnan enligt Statistiska Centralbyrån. Men de är inte de här paren vi skall uppmärksamma. I kväll handlar Karlavagnen om er som har en relation med en betydligt äldre eller yngre partner. Det som sticker ut från normen kräver alltid en förklaring och de som lever i en sådan här relation tvingas ofta försvara sin kärlek. Känner du igen dig i att andra sneglar och ordlöst undrar och att din omgivning inte riktigt tror på relationen? Förr ansåg man att äldre män med betydligt yngre kvinnor var gubbsjuka och att tjejen ansågs söka en fadersgestalt och om en äldre kvinna var tillsammans med en yngre man var det mer tabu kring det hela, finns den här uppfattningen kvar idag?

Så du som tycker ålder bara är siffror och följt din känsla, ring i kväll och berätta om hur det är att ha en partner som är betydligt yngre eller äldre. Hur viktigt är det att man accepterar att man är i olika faser i livet, att kropparna åldras ojämlikt, att den yngre känner sig redo för barn medan den äldre kanske redan klarat av det i ett tidigare förhållande och att en vill satsa på karriären medan den andra känner mer för att slå sig till ro. 

Ring till Leif Hedegärd  i kväll på 099-110 90 (telefonslussen öppnar 21.00) eller mejla till karlavagnen@sverigesradio.se! Mejla redan i förväg och skicka med ditt telefonnummer om du vill vara med i kvällens program!

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista