Mental träning med Alexander Zetterman och Susanne Egemar

39 min
Hoppryttaren Alexander Zetterman och mentala tränaren Susanne Egemar gästar Lisen för att prata idrottspsykologi. Vad händer i huvudet när man gör plockepinn av första hindret i en avgörande VM-runda?

2014 var året då Alexander Zetterman vann Falsterbos 5-stjärniga Grand Prix och blev uttagen att representera Sverige i VM. Väl där blev han näst bästa svensk – mycket tack vare sin förmåga att skaka av sig sådant som gått dåligt. I Ridpodden delar han med sig av knepen bakom sin förmåga att fokusera.

Susanne Egemar är legitimerad psykoterapeut, mental tränare åt idrottare inom bland annat golf och ishockey och medförfattare till boken "Bäst till häst". Hon betonar vikten av att ha rutiner för att inte störa sig själv och hästen när det är dags för tävling, och berättar om hur tanken påverkar vårt kroppsspråk och därmed hästen.

Tillsammans med Lisen och producenten Ulrika resonerar Susanne och Alexander kring hur man vänder negativa tankar till bränsle och varför vissa anser att mental träning är något fult som man inte ska ägna sig åt.