Möt Jens Peter Karlsson, dramatiker och regissör

25 min
Hör om hur Jens Peter Karlsson vill jobba sig bort från skratten, om varför han inte vill göra politisk teater för vuxna och varför han tycker att man inte borde spela Shakespeares pjäser längre.

Jens Peter Karlsson är regissör och dramatiker och utbildad på Dramatikerutbildningen på Malmö Teaterhögskola och även dramatikerkursen på Biskops Arnös folkhögskola.

Han var med och bildade den fria gruppen Teaterrepubliken i Malmö 2008; en grupp som han lämnade i maj i år. Gruppen fick sitt stora publika och massmediala genombrott 2010 med föreställningarna "Teaterrepubliken öppnar apotek" (2010) och "Ayn" (2010) - den senare en politisk satir baserad på Ayn Rands utopiska romaner.

Andra föreställningar är bland andra: "En makroekonomisk kärlekshistoria" (2011) "Skånes befrielsefront" (2013) och dubbelföreställningen "Jimmie Åkesson och den utomeuropeiska invandringen" (2012).

Jens Peter Karlsson har även skrivit och regisserat föreställningar åt bland andra regionteater Väst, Teater 23, Skillinge teater och Radioteatern.

Ikväll fredag klockan 1930 blir det premiär för en alldeles nyinspelad radioteaterpjäs här i P1. Noll sekundmeter, skriven och regisserad av Jens Peter Karlsson.du kan höra nu här i P1.