Ny bild av arabvärlden och Sveriges politiska serier

43 min

Hur har upproren i Mellanöstern och Nordafrika förändrat vår syn på arabvärlden? Hur påverkas kulturen av revolutionsyra och störtade diktaturer? Och är detta början till slutet för uppdelningen i ”vi” och ”dom”? I studion Mattias Gardell, Sigrid Kahle och Mohammad Fazlhashemi. Och så ska det handla om tecknade serier och politik. Vilken potential har serierna som opinionsbildare, och hur påverkas skapandet av en kvinnoseparatistisk miljö? Nya vågen har bjudit in serietecknarna Anneli Furmark och Sara Granér samt Johannes Klenell, förläggare på Galago Vår kulturpanel består den här veckan av Pierre Martin, Kaarina Honkanen och Nancy Bladfält. Programledare är Viktor Hariz

Hur har upproren i Mellanöstern och Nordafrika förändrat vår syn på arabvärlden? Hur påverkas kulturen av revolutionsyra och störtade diktaturer? Och är detta början till slutet för uppdelningen i "vi" och "dom"? I studion Mattias Gardell, Sigrid Kahle och Mohammad Fazlhashemi.

Och så ska det handla om tecknade serier och politik. Vilken potential har serierna som opinionsbildare och vilka strömningar finns i den svenska serievärlden? Nya vågen har bjudit in serietecknarna Anneli Furmark och Sara Granér samt Johannes Klenell, förläggare på Galago. 

Vår kulturpanel består den här veckan av Pierre Martin, Kaarina Honkanen och Nancy Bladfält.

Programledare är Viktor Hariz

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista