Språkprogram och nyheter för barn och unga

Här finns inget ljud
Språkprogram och nyheter för barn och unga.

13:00-13:05 Newsreel Easy
Nyheter om bland annat sport, film, kändisar och musik från den engelskspråkiga världen. På lätt engelska, anpassad för mellanstadiet. UR.


13:05-13:10 Newsreel
Senaste nytt från den engelskspråkiga världen presenteras på lätt engelska. UR.

13:10-13:15 ¿Qué pasa? fácil
Nyheter från den spanskspråkiga världen på lätt spanska. UR.

13:15-13:20 ¿Qué pasa?
Nyheter från den spanskspråkiga världen på medelsvår spanska. UR.

13:20-13:35 Radioskrivarklubben - romani chib
Mörkrädda Jesper och leksaksroboten
Jesper som är mörkrädd är vilse på stan,och nu börjar det mörkna. Ska leksaksroboten hinna hjälpa honom hem innan batteriet tar slut? Berättelse av barn i Roma kulturklass i Hjällbo. Del 1 av 5. UR.

13:35-13:42 Ealli muitalusat
Rieban ja Garja
Barnen i Övre Soppero träffar Solveig Blind som berättar en saga om hur räven lurar kråkan. Anna Sunna samtalar med barnen om hur man ser att det är ett rävgryt och vad kråkan äter. Tekla och Alina Wasara sjunger en sång om kråkan av Stina Gaup Westerlund. Del 2 av 6. UR.

13:42-13:49 Cugu - sydsamiska
I skogen finns mycket som är farligt för en hundvalp. Det har Gumman i skogen berättat för barnen Anne och Piere. De har nu fått var sin liten ficklampa av gumman och så har de ringen som de fått av mormor. Om man kikar genom den ser man lite mer än vanligt. Nu har Gumman sagt åt barnen att börja söka nere vid sjön. Del 5 av 15. UR.

13:49-13:56 Cugu - sydsamiska

I sitt sökande efter sin valp Tjågkoe, har barnen Anne och Piere träffat på johkaajja. Ett stort, fult monster som lever i sjön. Barnen hört att det är ett hemsk väsen som drar ner olydiga barn ner i sjön men johkaajja verkar faktiskt inte vara så farlig som de hört. Del 6 av 15. UR.

13:56-14:01 Zing!
Di mezinke ojsgegebn
Den yngsta dottern ska gifta sig! Det är en glädjens dag då alla är med: släktingar, unga, gamla, och förstås brudens mamma eller pappa. Di mezinke är en populär sång på bröllop över hela den judiska världen. Sång: Anne Kalmering Josephson, musik: Stahlhammer Klezmer. Del 5 av 8. UR