Att växa upp med ett syskon som inte är som andra

97 min

I kvällens program skall det handla om hur det är att leva i en familj där det finns ett barn som har ett funktionshinder och om de svårigheter och glädjeämnen som det för med sig för de övriga syskonen och för familjen i stort. Ring Leif Hedegärd i Göteborg på 099-110 90 i kväll eller mejla karlavagnen@sverigesradio.se! Du kan också kommentera här på hemsidan eller på vår Facebooksida.

Barn är glädje och livslång oro och det gäller oavsett om barnet är frisk eller fött med en funktionsnedsättning. Att leva i en familj med ett funktionshindrat barn kan vara en kamp, en ständig oro, brist på resurser från samhällets sida men lika mycket en ändlös kärlek, ett osvikligt kitt i familjen och massor med nya kunskaper från denna helt unika person.

Ring och berätta om er familjs situation och hur ni löst det för att få allt att fungera för såväl det handikappade barnet som de övriga syskonen.

Frida Blomgren växte upp med två yngre syskon som hade olika funktionshinder och ett oändligt stort behov av uppmärksamhet, tid och omsorg.Hon fick bli storasyster Duktig men älskade sina syskon över allt annat. Hon har bland annat skrivit diktsamlingen "Syster sällsynt och jag och livet" och Frida finns med i kvällens program och berättar om sina erfarenheter.

Ring till Leif Hedegärd  i kväll på 099-110 90 (telefonslussen öppnar 21.00) eller mejla till karlavagnen@sverigesradio.se! Mejla redan i förväg och skicka med ditt telefonnummer om du vill vara med i kvällens program!

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista