Turkisk politik och jämställt hushållsarbete

41 min
Nordegren & Epstein tar upp läget i Turkiet och hur hushållsarbetet kan fördelas bättre. Menekşe Mermer från nätverket Fredsplattformen och och Ayla Löfving, aktiv i Turkiska riksförbundet, Lo Kauppi, skådespelare, Figge Norling, skådespelare och regissör och Sverker Wadstein, familjeterapeut och coach medverkar.

Situationen i Turkiet blir allt mer kritisk och i slutet på förra veckan dog över 90 personer i ett attentat mot en fredsdemonstration i Ankara. 
Det finns dem som menar att landet står inför ett inbördeskrig och det är osäkert om valet om några veckor verkligen kommer att äga rum eller om det blir uppskjutet. 
Hur märks det alltmer polariserade läget bland svenskar med turkisk bakgrund i Sverige? Menekşe Mermer från nätverket Fredsplattformen och och Ayla Löfving, aktiv i Turkiska riksförbundet, kommer till studion.

Hushållsarbete är ofta en källa till konflikter. Idag ska vi ta disk- och städdebatten till nya kreativa höjder. Är robotdammsugare eller ett strikt schema lösningen, eller krävs det psykoanalys? Och varför är det fortfarande många som tycker att hushållsarbete är en icke-fråga fast en ojämlik fördelning kan leda till både skilsmässa och sjukskrivning?
Lo Kauppi, skådespelare, Figge Norling, skådespelare och regissör och Sverker Wadstein, familjeterapeut och coach medverkar.
Programledare: Louise Epstein
Bisittare: Thomas Nordegren
Producent: Ulrika Lindqvist