Vem är din favoritsläkting?

78 min

Måndag kväll ska vi prata om den där släktingen som alltid vill dig väl, som hjälper dig när andra inte gör det, och som är med dig i ur och skur. Ring Fredrik Virtanen och Marjaana Kytö i Stockholm och berätta om din favoritsläkting. Ring 099-110 90 på måndagskvällen (slussen öppnar klockan 21) eller mejla karlavagnen@sverigesradio.se! Du kan också kommentera här på hemsidan, på vår Facebooksida eller på Instagram.

Hen kan vara i Sverige eller utomlands, nära eller fjärran. En farfar i Grekland eller en mormor i Karesuando? Hen kan vara ditt barnbarn, kusin eller svåger, en avlägsen släkting eller kanske din mamma?

Någon som sett dig när alla andra har vänt ryggen. Eller någon som alltid finns där både när du behöver pengar och när du behöver tröst. Någon som är så viktig för dig att du vill att alla ska få höra om hen.

Ring Fredrik Virtanen och Marjaana Kytö på 099-110 90 (telefonslussen öppnar klockan 21 och programmet börjar 21.40), mejla karlavagnen@sverigesradio.se och kommentera på vår Facebooksida eller på Twitter med #karlavagnen. Vi finns också på Instagram.

Du kan även prata finska om du så vill!

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista