Att vandra i höstens kulörta färger

90 min

Fler svenskar har fått upp ögonen för att vandra i fjällen och runt om i världen finns ett antal kända leder som lockar många. Men vad är det som lockar så - och vad kan man råka ut för i detta möte med naturen? Berätta om dina mest laddade, läskiga eller undersköna erfarenheter från vandringar i fjäll, skog och myr - tältfadäser, skoskav från helvetet, lägereldsromantiken eller mötet med ett vilt djur. Ring 099-110 90 i kväll eller mejla karlavagnen@sverigesradio.se! Du kan också kommentera här på hemsidan eller på vår Facebooksida.

Att vandra är att med sina fötter göra en resa där du har full frihet att upptäcka det du vill och i din egen takt. Och det gäller lika mycket om du ger dig ut på högalpina vandringar eller om går i den svenska fjällvärlden med sin stillsamma och vackra natur och med drickbart vatten i bäckarna. Kanske har du istället gått den 80 mil långa Caminon till Santiago de Compostela och sovit på enkla härbärgen med medvandrarare från hela världen som snarkat ikapp. I mer än tusen år har pilgrimer vandrat här för att hedra minnet av Jakob, en av Jesus tolv apostlar. Men idag verkar de mer som de som vandrar Caminon har lika många anledningar till att göra det som de är vandrare och inte sällan gör man det efter att ha varit med om något omvälvande i livet och behöver ett andrum.

Den gemensamma nämnaren för misslyckade vandringar heter oftas skoskav och det är en hel liten vetenskap hur man dels skall gå in sina vandringskängor och också hur tånaglarna skall klippas, vad det det här som ställde till det på din vandring? Eller kom du på att nästa gång skall du inte ta med dig kläder som du kanske skall använda men däremot skall du ta med pulver till en cirtonfromage som kan rädda en regnig dag i tältet. Ring till Christian Olsson i kväll på 099-110 90 (telefonslussen öppnar 21.00) eller mejla till karlavagnen@sverigesradio.se!

Kommentarer här på hemsidan ska vara kopplade till artikeln. Inlägg som inte håller sig till ämnet riskerar att tas bort. Allmänna synpunkter eller frågor hänvisar vi till Lyssnarservice. Kommentarerna bör utmärkas av respekt för andra och hålla en god ton.
Läs också Sveriges Radios regler gällande kommentering.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista