Har du mens eller?

81 min

Plågsamt. Pinsamt. PMS. Många kvinnor lider när det är mensdags. Flera tusen tvingas sjukskriva sig på grund av menssmärtor. Ännu fler har besvär men biter i hop. Många lever också med PMS och PMDS - och förändras under några dagar. Ring 099-110 90 i kväll eller mejla karlavagnen@sverigesradio.se! Du kan också kommentera här på hemsidan eller på vår Facebooksida.

Hur har du det? Tvingas du stanna hemma från jobbet på grund av smärtorna? Blir du tokig när du inser hur det himlas bakom ryggen på dig under mensveckan? Eller är du den som finns bredvid och tvingas tassa på tå? Ikväll vill vi prata om mens.

Något har ju hänt, det röda blodet i kvinnors underliv har tagit plats i debatten. Det läggs ut bilder,  skrivs böcker, görs konst och teater och det poppar upp mensföreningar. Har det gått för långt eller behövs en mensrevolution?

I Karlavagnen ikväll bryter vi ett tabu och pratar mens med allt vad det innebär. Är du trött på tampongsmusslande? Eller blir du  äcklad av bara ordet? Har du blött igenom utan möjlighet till ombyte? Och om problemen är stora hur påverkas din vardag? Minns du din första mens? Och du som lever med en "PMS-tant" därhemma hur har du det?

Ring Pernilla Arvidsson 099-110 90, slussen öppnar kl.21. Mejla redan nu karlavagnen@sverigesradio.se.

Kommentarer här på hemsidan ska vara kopplade till artikeln. Inlägg som inte håller sig till ämnet riskerar att tas bort. Allmänna synpunkter eller frågor hänvisar vi till Lyssnarservice. Kommentarerna bör utmärkas av respekt för andra och hålla en god ton.
Läs också Sveriges Radios regler gällande kommentering.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista