Nya nya Moderaterna, konflikter efter döden och livsbejakande mat

41 min
Recept som hjälper dig att leva länge, hjälp till släktingar som grälar efter döden och så frågan om Anna Kinberg Batra är en riktig moderat.

Många undrar vart Moderaterna är på väg. Louise har lyssnat noga på Anna Kinberg Batras tal i helgen. Blev det tydligt varför hon är just Moderat? Och vilken sorts Moderat är hon i så fall?

Kremering eller inte? Var ska mamma vila? Älskade eller hatade moster den psalmen? Gräl och konflikter i samband med begravningar blir allt vanligare. Vad beror det på och hur gör man för att undvika dem? Elisabeth Tollsten, medlare vid Stockholms Kyrkogårdsförvaltning, ger goda råd.

Och så handlar det om den nya kokboken "Den blå maten" som skildrar ätandet på några ställen i världen där människorna blir ovanligt gamla. Men hur mycket av livslängden beror på maten? Kocken Niklas Ekstedt och hans medförfattare Henrik Ennart berättar mer.

Louise har dessutom tagit med salviablad från sin kolonilott för att se om det i boken beskrivna hälsobringande teet smakar gott. Eller inte.

Programledare: Louise Epstein
Bisittare: Thomas Nordegren
Producent: Ülkü Holago