När språket ställde till det

78 min

När man använder språket som man inte riktigt behärskar, kan det bli väldigt fel. Hur många som inte har försökt ta sig genom en meny på en utländsk restaurang eller försökt imponera på svärföräldrar med deras eget språk? Ring Fredrik Virtanen och Marjaana Kytö i Stockholm och prata om språkförbistring. Ring 099-110 90 på måndagskvällen (slussen öppnar klockan 21) eller mejla karlavagnen@sverigesradio.se! Du kan också kommentera här på hemsidan, på vår Facebooksida eller på Instagram.

Oftast blir man illa tvungen att lita på sina inte helt perfekta språkkunskaper för att klara av de grundläggande funktionerna på semester eller i ett nytt hemland. Har du råkat ut för en pinsam situation på grund av bristande språkkunskaper? Har du betalat av dina skulder och blivit oskuld eller har du kanske fått koögon serverad istället för en biff som du trodde du beställde?

Ring Fredrik Virtanen och Marjaana Kytö på 099-110 90 (telefonslussen öppnar klockan 21 och programmet börjar 21.40), mejla karlavagnen@sverigesradio.se och kommentera på vår Facebooksida eller på Twitter med #karlavagnen. Vi finns också på Instagram.

Du kan även prata finska om du så vill!

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista