Tennis, anyone?

91 min

Stockholm Open pågår för fullt och Karlavagnen hänger på med tema: Tennis! Vilka är reglerna du aldrig riktigt fattat, smasharna som fastnat på din näthinna, tricken bakom den optimala serven? Om matcherna du minns och de små, små kortbyxorna. Och hur är det egentligen - vem är tidernas bäste/a - och är tennis en sport för alla eller bara för snobbar? :-) Vare sig du själv är utövare eller gärna tittar på tennis vill vi prata med dig. I Karlavagnen tisdag är du välkommen att prata med Christian Olsson i Göteborg. Ring 099-110 90 i kväll eller mejla karlavagnen@sverigesradio.se! Du kan också kommentera här på hemsidan eller på vår Facebooksida.

Denna anrika idrott, faktiskt världens största individuella sport när det gäller utövare, geografisk spridning och medialt utrymme. Så oavsett om du är nybörjare, erfaren eller nostalgiskt minns tiden då vi var bäst – var med oss och prata game, set och match!

Tennis var på 60- och 70-talen lite av en snobbsport, men efter att ha förvandlats till en folksport är tennisen nu på väg att utvecklas stort och det blir allt fler som har sitt hjärta i tennisen.

Det är relativt billigt att börja med tennis eftersom det inte krävs någon avancerad utrustning. Med ett racket, bollar, vattenflaska och bra skor kommer man långt. 

Det finns många tennisklubbar och det finns ett rikt utbud av kommunala banor. Tennis är en psykologisk sport. Det är närvaron som är nyckeln och koordinationen mellan öga och hand, man lever helt enkelt i ögonblicket. 

Tennisen är ursprungligen en engelsk racketsport, som uppfanns av den brittiska majoren Walter Clopton Wingfield året 1873. Han ville komma på en sport som kunde utövas utomhus lätt av både damer och herrar på den tiden. Hans mål var att sporten skulle vara mycket intressantare och roligare att spela än krocketspelet som var väldigt stort i England på den tiden.

Ring till Christian Olsson i kväll på 099-110 90 (telefonslussen öppnar 21.00) eller mejla till karlavagnen@sverigesradio.se!

Mejla redan i förväg och skicka med ditt telefonnummer om du vill vara med i kvällens program!

Kommentarer här på hemsidan ska vara kopplade till artikeln. Inlägg som inte håller sig till ämnet riskerar att tas bort. Allmänna synpunkter eller frågor hänvisar vi till Lyssnarservice. Kommentarerna bör utmärkas av respekt för andra och hålla en god ton.
Läs också Sveriges Radios regler gällande kommentering.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista