Hur får vi stopp på att flyktingboendena bränns ner? 

33 min
Natten till i tisdags hände det igen - ett flyktingboende brann och den här gången fanns 14 personer i byggnaden, men som tur var skadades ingen. I Karlavagnen onsdag ska det handla om detta och hur vi får stopp på det. Ring och prata med Johanna Linder i Jönköping. I kväll är programmet 23.15 till midnatt. Ring 099-110 90 i kväll eller mejla karlavagnen@sverigesradio.se! Du kan också kommentera här på hemsidan eller på vår Facebooksida.

Hittills i år har elva flyktingboenden brunnit och i flera av fallen har man kunnat konstatera mordbrand – precis som det var på 90-talet.

Flyktingströmmen till Sverige och andra europeiska länder är enorm och enligt UNHCR har vi bara sett början på människor som flyr för sina liv från krigshärjade områden och främst då Syrien.

9 100 människor har kommit till Sverige under de senaste sju dagarna och nya flyktingbonden öppnas dagligen. Nu har flera kommuner bestämt att inte gå ut med var de öppnar sina nya flyktingboenden i hopp om att få dessa fredade.

Polisen har inte en chans att vakta alla flyktingboenden i Sverige och hur är det då att vara flykting krypa till sängs och inte veta om boendet blir attackerat under natten?

Det här skall vi diskutera i Karlavagnen i kväll, ring och delta i debatten.

I kväll är programmet kortare än vanligt, från kvart över elva till midnatt.

Ring till Johanna Linder i kväll på 099-110 90 (telefonslussen öppnar 21.00) eller mejla till karlavagnen@sverigesradio.se!
Mejla
redan i förväg och skicka med ditt telefonnummer om du vill vara med i kvällens program!

Kommentarer här på hemsidan ska vara kopplade till artikeln. Inlägg som inte håller sig till ämnet riskerar att tas bort. Allmänna synpunkter eller frågor hänvisar vi till Lyssnarservice. Kommentarerna bör utmärkas av respekt för andra och hålla en god ton.
Läs också Sveriges Radios regler gällande kommentering.

Musik som spelats i avsnittet

 • 23.22
  Anna Ternheim - Still A Beautiful Day
  Album: Still A Beautiful Day
  Kompositör: Anna Ternheim
  Bolag: Universal Music
 • 23.30
  Madcon, Ray Dalton - Don't Worry (Matoma Remix)
  Album: Don't Worry (Matoma Remix)
  Kompositör: Tshawe Baqwa, Ray Dalton, Johnny Powers Severin, Teddy Sky, Yosef Woldemariam
  Bolag: Sony
 • 23.38
  Chicago - You're The Inspiration
  Album: Chicago (17)
  Kompositör: Peter Cetera, David Foster
  Bolag: Rhino Records
 • 23.52
  Melissa Horn - Du Går Nu
  Kompositör: Melissa Horn
  Bolag: Sony