Cabaret, informationskrig och det dödliga köttet

41 min
För Ryssland ett lågintensivt propaganda- och infiltrationskrig mot Sverige som kan intensifieras i en krissituation? Det anser Myndigheten för samhällsskydd och beredskap som bildat en hemlig grupp för att kartlägga och motverka informationskriget från öst. Peter Mattson på militärvetenskapliga institutionen, Försvarshögskolan kommer till studion och reder ut vad ett informationskrig egentligen är.

Nu har Världshälsoorganisationens experter satt charkuterivaror som varmkorv och skinka i samma kategori som asbest och rökning. Hur ska då vi allätare tillreda köttet för att inte drabbas av tarmcancer, undrar Thomas Nordegren.

Just nu spelas musikalen Cabaret för utsålda hus på Kulturhuset/Stadsteatern i Stockholm. Robert Fux som spelar konferenciern Emcee i musikalen Cabaret kommer till studion.

För några veckor sedan uppmärksammade Thomas Nordegren toalettförvirringen på Högskolan för scen och musik i Göteborg. Kvinnor kom in på männens toaletter och förlägenheten var ett faktum. Nu har organisationen tagit tag i detta berättar Helena Wattström, ordförande Likabehandlingsgruppen på Artisten i Göteborg.

Programledare: Thomas Nordegren

Bisittare: Louise Epstein

Producent: Kicki Möller


Musik som spelats i avsnittet

 • 15.04
  Hans Alfredson & Bengt-Arne Wallin - Blommig Falukorv, Jag Vill Ha Blommig Falukorv
  Album: ***BARNENS FÖRSTA SÅNGER*** Utgiven: 2003
  Kompositör: Hans Alfredson & Bengt-Arne Wallin
 • 15.08
  Robert Fux (Sång + Elcittra) - WILLKOMMEN /PÅ ENG/ WILLKOMMEN BIENVENUE WELCOME
  Kompositör: John Kander
 • 15.08
  Hans Alfredson, Bengt-Arne Wallin - Blommig Falukorv
  Album: Barnens Första Sånger
  Kompositör: Hans Alfredson
  Bolag: Footprint Records