Hon har spelat Hedda, Klara, Julie, Sylvi och snart Ofelia. Möt skådespelerskan Nina Zanjani!

25 min
Nina Zanjani är just nu aktuell i den hyllade uppsättningen av Hedda Gabler på Göteborgs stadsteater där hon spelar huvudrollen. Och efter Hedda väntar rollen som Ofelia i Hamlet på Dramaten.

När Nina Zanjani gästar Roger Wilson i Teaterprogrammet har hon med sig manuset till en av sina favoritpjäser för att sätta Roger riktigt på prov i den inledande scenen av Teaterprogrammet. Missa inte det!

Nina Zanjani är uppväxt i Gråbo utanför Göteborg och gick ut scenskolan i Stockholm 2007. Sedan 2009 ingår hon i Göteborgs stadsteaters fasta ensemble.

Just nu spelar hon Hedda i Ibsens Hedda Gabler och har just avslutat inspelningen av en film. Snart börjar repetitionerna av Hamlet som sätts upp på Dramaten i Stockholm under våren. Då får hon åter samarbeta med regissören Jenny Andreasson som hon också gjorde Klaras resa med, i Göteborg. En pjäs av Mirja Unge.

Nina Zanjani trivs bäst på scenen men har också synts en hel del på skärm och duk. Hon spelade en huvudroll i Helena Bergströms Se upp för dårarna och har också medverkat i filmen Farsan och som polis i Wallanderfilmer, med mera.