Söndag 1 november

111 min
programledare Sara Stenholm

Upp till bevi(s). Mona Sahlins första partikongress som socialdemokratisk ordförande avslutas på söndag. Blev vi klokare på partiets politik? Ekots politiska kommentator Inger Arenander summerar.

Murens grånade hjältar. I helgen möts Helmut Kohl, George Bush och Michail Gorbatjov åter i Berlin, inför 20-årsdagen av Berlinmurens fall. Om tre politiska ledares betydelse för murens fall, och hur deras eftermäle blev.

Underrättelse-skelett i garderoben. Här hemma fortsätter Jan Guillous tidiga samröre med KGB att väcka frågor och känslor. Liknande - och betydligt värre - historier har rullats upp i många andra länder. Hör våra korrespondenter i Berlin, London och Belgrad om synen på gamla underrättelse-samarbeten.Väntan på den sista vilan. Tiden mellan död och begravning är rekordlång i Sverige, jämfört med andra europeiska länder. Om varför väntan på den sista vilan blivit så lång, och vad det betyder för den som sörjer.

Ulrika Knutson krönikör.

Panelen om bl a Reinfeldts ledarskap i EU och det kinesiska intresset för Volvo. Heidi Avellan, Sydsvenskan, PJ Anders Linder, Svenska Dagbladet, och Göran Greider, Dala-Demokraten, deltar.

Det våras för konservatismen. Anna Anka var kanske inte ett isolerat fenomen. Efter år av framgång för liberala värderingar, verkar konservatismen vara på frammarsch, på flera fronter. Reportage om en nygammal politisk trend.

Public Service med veckans satir.


Svalbard - en iskall fristad för flyktingar. Ögruppen Svalbard långt i norr, är ett av få ställen i världen där vem som helst kan bosätta sig. Men friheten på Svalbard har ett högt pris. Reportage från världens nordligaste plats.

Afghanistans konfliktfyllda val. Utmanaren Abdullah Abdullah hoppar av den andra valomgången. Vad händer nu i det kaotiska Afghanistan? Nils Horner direkt från Kabul.
 
  
 
Obamas första år. Ett år har gått sedan Barak Obama valdes till amerikansk president, i det mest omsusade presidentvalet på länge. Nu är hans smekmånad definitivt över - men hur står han sig jämfört med tidigare klassiska demokratiska presidenter? Ginna Lindberg från Washington.

Ludvig Rasmusson kåsör.

Producent Nina Benner
nina.benner@sr.se