Yogisar - se hit!

94 min

I kväll handlar Karlavagnen om yoga, denna årtusende gamla träningsform, eller är det kanske ingen träning utan snarare ett enda långt stretchpass? Eller "en mental hållplats" som innebär en lugn stund i vardagsbruset? Oavsett vad det är för dig och om du är erfaren eller nybörjare och kämpar med alla positionerna så ring och berätta vad yogan betyder för dig. Ring 099-110 90 i kväll eller mejla karlavagnen@sverigesradio.se! Du kan också kommentera här på hemsidan eller på vår Facebooksida.

På kort tid har yogan blivit något som tidigare utövades av få till en träningsform som gäller för många. Aldrig har väl som nu yogan smygit sig in på de flesta träningsinstitutens schema. Yoga är en minst 5 000 år gammal teknik och dess grundtankar och värderingar har stått sig genom tiden. Kärt barn har många namn och det finns ett 100-tal olika former bland dem tex Ashtangayoga, Bhakti, Hatha, Kundalini, Poweryoga, Vinyasa, Yinyoga, Ananda, Tantra och Nidrayoga för att bara nämna några.

Ni som är yogisar, hur hittade ni rätt i denna djungel av olika former och hur skulle ni förklara för någon som aldrig testat vad som är grejen med yoga? Det allra senaste är att yoga en i sal som med 35 graders  värme, allt för att öka blodcirkulationen. Är det här något du gör vill vi förstås höra om det också. Med i programmet finns Tia Jumbe och Jenny Sunding som nyss kommit ut med boken "Yoga och jogga  - den optimala träningskombon". ​

Ring till Christian Olsson i kväll på 099-110 90 (telefonslussen öppnar 21.00) eller mejla till karlavagnen@sverigesradio.se!

Mejla redan i förväg och skicka med ditt telefonnummer om du vill vara med i kvällens program!

Kommentarer här på hemsidan ska vara kopplade till artikeln. Inlägg som inte håller sig till ämnet riskerar att tas bort. Allmänna synpunkter eller frågor hänvisar vi till Lyssnarservice. Kommentarerna bör utmärkas av respekt för andra och hålla en god ton.
Läs också Sveriges Radios regler gällande kommentering.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista