Med hjärtat i halsgropen

91 min

De här veckorna på hösten fylls butikerna med halloweenkostymer av spöken, demoner, vampyrer och monster. Varför fascineras vi av skräck? Syr du upp kostymer eller tycker du att allt kring Halloween bara är obehagligt - eftersom det händer så mycket otäckt i världen? I Karlavagnen onsdag är du välkommen att prata med Paul Zyra. Ring 099-110 90 i kväll eller mejla karlavagnen@sverigesradio.se! Du kan också kommentera här på hemsidan eller på vår Facebooksida.

Du kanske gillar spökhusen på nöjesparkerna, eller tillhör dem som kurar i hop sig i mörkret för skräckfilmsmarathon med vännerna. Som älskar att känna hjärtat bulta, svetten lackas och paniken ligga nära till hands. Varför söker vi oss till det? Varför vill vi känna obehag och kalla kårar? Vågade du inte slå på teven efter att du sett "the Ring"? Tål du inte att se dockor efter Steven Kings klassiker - "Den onda dockan"? Och ändå fortsätter du att kolla på filmerna?

 I kvällens Karlavagnen pratar vi om skräck. Vad är det med skräck som lockar? Berätta om dina skräckminnen. Ring Paul Zyra 099-11090 eller mejla karlavagnen@sverigesradio.se. Slussen öppnar 21.  Du kan också kommentera på vår Facebook-sida och på Twitter med #karlavagnen. Vi finns även på Instagram.

Kommentarer här på hemsidan ska vara kopplade till artikeln. Inlägg som inte håller sig till ämnet riskerar att tas bort. Allmänna synpunkter eller frågor hänvisar vi till Lyssnarservice. Kommentarerna bör utmärkas av respekt för andra och hålla en god ton.
Läs också Sveriges Radios regler gällande kommentering.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista