Stina och Alex om att tänka (på sig) själv

92 min

”Mitt liv, min historia är ett slags filter jag ser världen igenom. Jag vill utvecklas så att mitt filter inte sorterar bort viktiga saker.” Stina Wollter

Om någon skulle ha sagt till Alex Rodallec när han var barn att han skulle bli kulturarbetare med en intersektionell analys, skulle han inte ha trott på den personen. Han var snarare på väg mot ”gängmedlemshållet”, som han själv uttrycker det. 

Nu vill han prata om känslor, som han själv fortfarande har ett ganska komplicerat förhållande till – bl a för att det finns normer kring vad män ska och inte ska göra och säga.

När Alex är gäst på söndag kl 22.05-23.00 handlar det också om ord och om vad dom kan betyda, hur andras ordval kan låta inuti en människa och vad som händer när man får definiera sig själv och fritt kan styra över orden. 

Hör Stina och Alex prata om att känna sig bekväm respektive obekväm, om fattigdom men också om att ha privilegier, om att tänka själv respektive tänka på sig själv - och om vad kultur kan vara för något.

Du som lyssnar, hur mycket tycker du att man får tänka på sig själv?
Har vi t o m ett ansvar att göra det? 
Är det samma sak som att vara egoistisk?
Eller kan man vara egoistisk och ändå generös?

Var känner du dig mest hemma någonstans? På vilka platser? 
Och i vilket sällskap?

Ring 018-17 40 20 under sändning för att vara med per telefon kl 23-00 eller skriv ett mail till sondagsstina@sverigesradio.se och skicka med ett telefonnummer om du vill bli uppringd!

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista