Stina och Frederik om viljan och vägen

91 min

"Att veta vad man vill tidigt är få förunnat. Kanske knådas insikten om ens riktning i livet emellanåt fram av att man hanterats mindre varsamt av just livet?" Stina Wollter

Han är snart 19 år och gick ut gymnasiet med inriktning på flygteknik i våras. Han drömmer om att bli militär – även om han anser att onödigt våld är bland det värsta som finns.

Stinas söndagsgäst Frederik har vuxit upp med två missbrukande föräldar. Och han hann få nog; redan när han var 10 år satte han upp ett ultimatum gentemot sin pappa; sluta med drogerna nu, annars får du aldrig mer se mig igen. Och det bar frukt.

Idag är båda hans föräldrar fria från missbruket och hans egna liv, det som han själv bestämmer över, har bara börjat.

Hör Stina och Frederik prata om att vilja mycket och drömma stort.

Du som lyssnar, flyttade du liksom Frederik hemifrån för att gå gymnasiet på annan ort? Hur var det?

Vad är ditt förhållande till fysiskt försvar? Till det militära livet? Är du eller har du varit soldat? Eller är du den som varit kvar hemma?

När har du satt upp gränser gentemot din omgivning och vad har det fått för konsekvenser? Tycker du själv att du växte upp för fort och för tidigt?

Vad har det betytt för dig att förverkliga en dröm?

Ring 018 – 17 40 20 under söndagens sändning kl 22.05-00.00, skriv en kommentar på hemsidan, eller skicka ett mail till sondagsstina@sverigesradio.se

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista