På krimspaning i Köpenhamn

44 min

" Kulturradion K1 som idag har rubriken "På krim-spaning i Köpenhamn". Programmet är gjort av Kerstin Berggren. Mordet på tonårsflickan Nanna Birk-Larsen naglade fast danska tv-tittare den klassiska tiden 20.00 söndagkväll. I tjugo avsnitt berättades mordhistorien som också var ett familjedrama, en thriller med politiska inslag och en berättelse om ett strävsamt och konfliktfyllt polisarbete . Brottet fick en stadig publik även i Sverige. En av många trogna tittare var Kulturradions Kerstin Berggren som efter sin upplevelse av Brottet började fundera över vad som gör de danska krim-serierna så fängslande. Hon åkte till Köpenhamn för att finna svaret. I programmet får lyssnaren möta huvudpersonerna i såväl "Brottet" som i den Emmy-belönade serien "Livvakterna". Sophie Gråböl som spelade Sara Lund i "Brottet" och Cecilie Stenspil och Thomas W Gabrielsson som gestaltade Jasmina och Leon i "Livvakterna" berättar om sina strapatser och "Brottets" producent Piv Bernth ger fler ledtråda

Mordet på tonårsflickan Nanna Birk-Larsen naglade fast danska tv-tittare den klassiska tiden 20.00 söndagkväll. I tjugo avsnitt visades mordhistorien som också var ett familjedrama, en thriller med politiska inslag och en berättelse om ett strävsamt och konfliktfyllt polisarbete.

Brottet fick en stadig publik även i Sverige. En av många trogna tittare var Kulturradions Kerstin Berggren som efter sin upplevelse av Brottet började fundera över vad som gör de danska krim-serierna så fängslande. Hon åkte till Köpenhamn för att finna svaret.

Sophie Gråböl som spelade Sara Lund i Brottet och Cecilie Stenspil och Thomas W Gabrielsson som gestaltade Jasmina och Leon i Livvakterna berättar om sina strapatser och Brottets producent Piv Bernth ger fler ledtrådar liksom de eftersökta manusförfattarna till Livvakterna, Mai Broström och Peter Thorsboe. De är trefaldigt Emmy-belönade och har bidragit till att sätta Danmarks Radio på världens TV-karta genom de oerhört framgångsrika serierna Mordkommissionen och Örnen.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".