Möt Barack Obamas favoritförfattare Marilynne Robinson, och följ med Lars Lerin tillbaka till Axels tid.

43 min
"En människa som gör världen större." Så beskriver Marie Lundström författaren Marilynne Robinson, efter ett samtal om kärlek, språk och nåden. Var med när Bokradion landar i Iowa, USA.

Marilynne Robinson kommer med två böcker på svenska i höst: Gilead, och Lila. Och 12 november besöker hon den internationella författarscenen på Kulturhuset i Stockholm.

Konstnären och författaren Lars Lerin kommer på besök till studion, för att prata om sin bok Axels tid. Ett porträtt av fabriksarbetaren och konstnären Axel Florin från Munkfors. Som själv inte hade råd att skola sig till konstnär, men blev ett slags mentor och själsfrände till en ung Lars Lerin.

Och så möter vi "en föräldralös historia", som författaren Katja Petrowskaja själv kallar sin hyllade debutroman Esther kanske. En berättelse om att söka spåren efter de släktingar och familjemedlemmar som levde klämda mellan krig, Sovjetdiktatur och nazistiska utrotningsläger. Fredrik Wadström träffade Petrowskaja när hon nyligen gästade festivalen Stockholm Literature.